Nooit van Gehoord? London Calling – Cosmo Jarvis

cosmo-jarvis1Harrison Cosmo Krikoryan Jarvis mag dan 21 jaar geleden geboren zijn in de Amerikaanse staat New Jersey, daar hoor je intussen helemaal niets meer van. Al jaren woont Cosmo Jarvis inmiddels in de Engelse plaats Devon, waar hij in zijn tienerjaren op zijn slaapkamer begon met het maken van muziek. Daarnaast is de met een lekker ruwe kop gezegende Cosmo zelfbenoemd filmmaker, poëet en skateboarder. Maar hij lijkt zich vooral te specialiseren in meestal zeer Brits en bijdehand klinkende popliedjes, zoals te horen op zijn vorig jaar verschenen titelloze debuut. Sommige liedjes daarvan zijn zo leuk en inventief dat Cosmo Jarvis – met een beetje hulp van een of andere aswolk – komend weekend zelfs twee keer mag optreden op London Calling.

Een potentiële knaller van een lekkere zomerhit heeft Cosmo Jarvis alvast in handen: het zeer catchy She’s Got You, dat met name in Engeland al volop airplay op de radio heeft gehad. Bijna net zo catchy: Sort Yourself Out en Gone, Like You, te horen op Cosmo’s MySpace. Let ook op de spottende countrygospel (!) van Oh My Good. ‘I’ve got Jesus in my pants!

Cosmo Jarvis speelt op vrijdag 23 februari om 19.00 uur in de kleine zaal van Paradiso, op zaterdag 24 april nog een keer, om 02.00 uur ‘s nachts voor de volhouders in dezelfde zaal.

Cosmo Jarvis – She’s Got You

Cosmo Jarvis – Crazy Screwed Up Lady

Meer London Calling-tips:
- Detroit Social Club
- Fool’s Gold
- Everything Everything
- Villagers
- General Fiasco

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nooit van Gehoord? London Calling – Cosmo Jarvis

  1. KGB

    Kijk naar zijn optreden uit, hopelijk valt ie live niet tegen.(al moet Villagers voor mij het hoogtepunt worden)

      /   Reply  / 
  2. Jurre

    Vind hem helemaal geweldig. Heb een jaar geleden zijn album mogen otnvangen van zijn manager, helemaal grijsgedraaid. Uiteindelijk is het niet heel bijzonder, dat klopt best. Maar toch. Refreinen zijn meestal schreeuwerig, niet goed. En dan komt er weer zo’n pakkende riff in het couplet. Ook is het leuk dat hij zoveel verschillende stijlen mixt. Ben groot fan. Morgen interview en daarna zien op LC, mijn dag kan niet meer stuk!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>