Iggy & The Stooges openen Rotterdams poppodium Watt

Iggy PopNiet Amy Winehouse zal het nieuwe Rotterdamse poppodium Watt openen, zoals de geruchten eerder voorspelden, maar niemand minder dan de rock 'n roll veteranen Iggy & The Stooges, meldt het AD. De 61-jarige Iggy Pop en zijn Stooges openen Watt, ofwel het getransformeerde Nighttown, op 2 september. Na de opening heeft de zaal in eerste instantie een wat veilig, mainstream programma voor de maanden erna in petto, met onder meer concerten van Alain Clark, Leaf, Zuco 103, Pete Philly & Perquisite, Guus Meeuwis, Blof en Krezip.

Hopelijk volgen spannender, internationale namen voor de concertagenda van Watt binnenkort. Programmeur Joey Ruchtie zegt in ieder geval in de krant dat in de toekomst zowel spraakmakende als prikkelende bands naar Watt zulen komen, om zo van Rotterdam weer een echte popstad te maken. "Onze grootste uitdaging is om het poppubliek weer terug te krijgen naar Rotterdam. Je kunt niet gelijk spraakmakend zijn, daar werken we naartoe.''

De website van het podium annex danceclub biedt alvast een opvallende functie: (beginnende) bands kunnen video's van zichzelf uploaden onder het motto "Is het WATT?". De YouTube-filmpjes zijn vervolgens direct te bekijken op de site. Vanaf 1 augustus kunnen bezoekers stemmen: de winnaar van deze verkiezing wint uiteindelijk een optreden in Watt.

Watt opent begin september na een spannende tijd de deuren in het compleet getransformeerde pand van het voormalige Nighttown aan de West-Kruiskade. Nighttown sloot in de zomer van 2006 noodgedwongen de deuren na een faillissement. Uiteindelijk besloten de horeca-ondernemers Aryan en Willem Tieleman op dezelfde locatie Watt te beginnen in samenwerking met dance-goeroe Ted Langenbach.

Iggy & The Stooges lijkt me na de bijzonder vitale optredens op Lowlands en Pinkpop van de afgelopen jaren een meer dan geschikte act voor het openingsfeestje van een nieuw poppodium. Hoe kun je dit nu beter vieren dan met een levende legende? Podiuminvasie op de eerste avond gegarandeerd!

De kaartverkoop voor het concert begint zaterdag 2 augustus om 10.00 uur. Tickets kosten 35 euro, exclusief servicekosten. De voorverkoop voor andere reeds geplande concerten in Watt is reeds gestart.

Oh, mocht je nog een baantje in een poppodium annex danceclub zoeken.

Iggy & The Stooges – I Wanna Be Your Dog (Lowlands 2006)

Zie ook:
- Toekomst opvolger Nighttown alweer onzeker
- 'Amy Winehouse bij opening Watt in Rotterdam'
- Vergeet Mytown: Nighttown wordt Watt
- Heropening Nighttown/MyTown uitgesteld naar najaar 2008
- 'Opening Mytown Rotterdam definitief'
- Rotterdam steunt heropening Nighttown als Mytown

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Iggy & The Stooges openen Rotterdams poppodium Watt

  1. Pingback: Poppodium Watt in Rotterdam (weer) gered | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>